המונח עוגיות בריאות הוא במחלוקת, למעשה אין הגדרה מדויקת מה הופך עוגייה להיות בריאה.
על מנת להגיע למרקם וטעם ערבים לחך הטועם יש צורך לעשות שימוש במרכיבים רבים, שלחלקם יש ערכים גבוהים בתחום הסוכר או השומן כדוגמת התמר שעשיר בסוכר או שמן הקוקוס שעתיר בשומן רווי.
ב”דגן” אנו עושים מאמץ כדי להגיע לרמת ה”בריאות” הגבוהה ביותר האפשרית, כאשר מרבית היצור מבוצע ידנית ללא שימוש במיכון תעשייתי.
בעוגיות של “דגן” אנו משתמשים בקמחים מסוג כוסמין / שיבולת שועל / שיפון, בשמני קוקוס או קנולה. ממתיקים בסוכר קנים / סיבים פרה ביוטיים / סטיבייה.
בחלק מהמאפים אנו מוסיפים טחינה / שקדים / אגוזים / אוכמניות / צימוקים / שוקולד צ’יפס / קצח / שומשום שתורמים גם הם לרמות השומן או הסוכר של המוצרים.
לסיכום, ב”דגן” אנו עושים את מירב המאמצים כדי שהעוגיות שלנו יהיו “עוגיות בריאות” ככל שניתן.